Haarlemmermeer

Bibliotheek Hoofddorp-Centrale Raadhuisplein 7, 2132 TZ Hoofddorp, Nederland

Categorieën: Spreekuren & informatie

Tags: Spreekuur

Geef je kind het beste en begin al vroeg met voorlezen. Ontdek met je baby op schoot samen boekjes en vertel wat er te zien is. Niet alleen gezellig, maar ook heel goed voor de taalontwikkeling van je kind. Daar heeft je kind een leven lang profijt van!

Haal je gratis BoekStart-koffertje
Ontvang gratis het leuke BoekStartkoffertje met twee boekjes en een gratis jeugdlidmaatschap van de bibliotheek. Kom naar één van onze vestingen en schrijf je baby in

Bijeenkomsten
Tijdens de BoekStart-bijeenkomsten in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale ontmoet je andere ouders met een baby. Er wordt voorgelezen met de baby’s op schoot, je kunt tips en ideeën uitwisselen over boeken en voorlezen en het is ook nog eens heel gezellig! Je kunt gewoon gratis binnenlopen.

Speciale Boekstart-bijeenkomst 8 december: Baby- & Kindergebaren
De BoekStart bijeenkomst van 8 december wordt een speciale bijeenkomst. We hebben Sabine van Baby Gebaren Nederland uitgenodigd om te komen vertellen over het gebruik van baby gebaren. Zij geeft een uitleg en gaat met de aanwezige ouders oefenen.

Hoewel een kind pas rond een jaar of anderhalf begint met praten is het cognitief al veel eerder in staat om te communiceren. Door je kind gebaren aan te leren, kun je deze periode overbruggen. Je kunt al met je kind communiceren voordat het fysiek in staat is om te praten!  Tussen zes en negen maanden zijn de hersenfuncties zodanig ontwikkeld dat het kind zich meer bewust wordt van zijn directe omgeving en het de aandacht beter kan sturen en steeds langer kan vasthouden. Het kind kan associëren: het verbindt de woorden die het hoort aan de voorwerpen die het ziet en de handelingen die het meemaakt. Het kind ziet en herkent een vliegtuig in de lucht en een eendje dat in de vijver zwemt. Het weet wat er gaat gebeuren als je vraagt of het wil eten of gaat slapen. Een kind wil graag met je delen wat het beleeft en nodig heeft. Met Babygebaren geef je het een manier om dit uit zichzelf te doen, zonder dat jij hoeft in te vullen waar het kind naar zou kunnen wijzen of wat het zou kunnen willen. En omdat je kind met gebaren zelf een gesprek met jou kan starten, krijg je meer inzicht in de belevingswereld en de belangstelling.

Volgende bijeenkomst:
Vrijdag 8 december | 10:30 - 11:30 uur