Informatiebijeenkomst

Taalpunt

gratis
Iedere week op woensdag

Het Taalpunt in de Bibliotheek Nieuw-Vennep is een onderdeel van het Taalhuis. Het is een plek waar volwassenen zich kunnen aanmelden om (beter) te leren lezen, schrijven of oefenen met spreken. Maar ook om beter te leren rekenen of om te gaan met de computer.

Openingstijden Taalpunt in de Bibliotheek Nieuw-Vennep
Iedere woensdag tussen 14:00 – 17:00 uur

Taalpunt

Bij het Taalpunt kunnen alle mensen zich melden die een taalcursus Nederlands willen volgen. Of je nu beter wil leren lezen, schrijven of wil oefenen met spreken, op elk niveau is er aanbod.

We doen een intakegesprek waarin je aangeeft wat je wensen zijn. Misschien is er een Taaltoets nodig om het niveau van je Nederlands te bepalen. Samen kijken we wat het beste bij je past. Zo kun je een cursus Nederlands bij het ROC van Amsterdam volgen, aan de slag met een taalvrijwilliger of aansluiten bij een taalcursus van een buurthuis.

In het Taalpunt zijn natuurlijk ook boeken te vinden om Nederlands te leren. Deze methodes worden gebruikt door onze partners in het Taalhuis en zijn betrouwbaar. Je kan in de bibliotheek leren, maar lenen kan ook.

In het Taalhuis werken de Gemeente Haarlemmermeer, het ROC van Amsterdam, MeerWaarde, Vluchtelingenwerk, Nova College, het Spaarne Gasthuis en de Bibliotheek Haarlemmermeer samen.