Inloopspreekuur

Taalhuis

gratis
Iedere week op dinsdag

Het Taalhuis in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale is een plek waar volwassenen zich kunnen aanmelden om (beter) te leren lezen, schrijven of oefenen met spreken. Maar ook voor beter rekenen of omgaan met de computer.

LET OP! Van 29 april tot en met 3 mei zijn het Taalhuis in Hoofddorp en het Taalpunt in Nieuw-Vennep gesloten. 

Taalhuis

Bij de receptie van het Taalhuis kunnen alle mensen zich melden die een taalcursus Nederlands willen volgen. Of je nu beter wil leren lezen, schrijven wil oefenen met spreken, op elk niveau is er aanbod.

We doen een intake gesprek en daarin geef je aan wat je wensen zijn. Misschien is er een Taaltoets nodig om het niveau van je Nederlands te bepalen. Samen kijken we wat het beste bij je past. Zo kun je een cursus Nederlands bij het ROC van Amsterdam volgen, aan de slag met een taalvrijwilliger of aansluiten bij een taalcursus van een buurthuis.

In het Taalhuis zijn natuurlijk ook boeken te vinden om Nederlands te leren. Deze methodes worden gebruikt door onze partners in het Taalhuis en zijn betrouwbaar. Je kan in de bibliotheek leren, maar lenen kan ook.

Tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale kan je ook je gegevens achterlaten, er wordt dan contact met je opgenomen voor een afspraak. In het Taalhuis werken de Gemeente Haarlemmermeer, het ROC van Amsterdam, MeerWaarde, Vluchtelingenwerk, Nova College, het Spaarne Gasthuis en de Bibliotheek Haarlemmermeer samen.

Openingstijden Taalhuis Bibliotheek Hoofddorp-Centrale
Iedere maandag en dinsdag tussen 10:00 – 14:00 uur
Iedere woensdag tussen 15:00 – 19:00 uur

Openingstijden Taalpunt in de Bibliotheek Nieuw-Vennep
Iedere woensdag tussen 14:00 – 17:00 uur