Lezing

Online Stedentrip naar Athene

gratis

Ga met ons mee op stedentrip naar Athene! Bureau Boeiend neemt je online mee naar deze stad vol kunstschatten.

Online Stedentrip naar Athene

Athene: nu de grootste stad van Griekenland, maar de grote groei maakte de stad pas sinds de negentiende eeuw door. Toen werd Athene namelijk de hoofdstad van een opnieuw onafhankelijk koninkrijk. Daarvoor leidde Athene het bestaan van een provinciestad met een glorierijk verleden.

Juist op dat verleden ligt de nadruk van deze lezing. We gaan heel ver de geschiedenis in, naar de Oudheid. Je ziet wereldberoemde monumenten van de Akropolis en zelfs de resten van de gebouwen die daarvoor op de Akropolis hebben gestaan. We zullen, virtueel weliswaar, naar de goed bewaarde Tempel van Hefaistos kijken en genieten van de rijkdommen die het Archeologisch Museum te bieden heeft.

Het wordt een feest van herkenning voor wie van de kunst van de Oudheid houdt, maar gegarandeerd hoor je ook veel nieuwe, en soms heel verrassende details en verhalen.

Mee op stedentrip gaan is gratis! Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar aanmelden@debibliotheekhaarlemmermeer.nl o.v.v. lezing. Na aanmelding ontvang je de link naar de ZOOM-lezing.