Lezing

Online Lezing ‘Tweestrijd’ in de kunsten: Titanenstrijd tussen Leonardo en Michelangelo

gratis

Op donderdag 11 maart organiseren we naar aanleiding van ‘Het Voorwoord van de Boekenweek’ een online kunstlezing in samenwerking met Bureau Boeiend. Het thema ‘Tweestrijd’ van de Boekenweek staat hierin centraal; de Titanenstrijd tussen Leonardo en Michelangelo.

Online Lezing ‘Tweestrijd’ in de kunsten: Titanenstrijd tussen Leonardo en Michelangelo

De Italiaanse renaissance kent vele grootheden van wie Leonardo da Vinci en Michelangelo Buonarroti tot de absolute top behoren. Maar wie van hen tweeën zou zich tot grootste kunstenaar van zijn tijd mogen kronen? Het is haast een onbeantwoordbare vraag, maar wel een die men zich toentertijd al stelde. Het stadsbestuur van Florence gaf hun de opdracht om elk een fresco in de Signoria te schilderen. Ze ontwierpen allebei een schilderij met een veldslag. Helaas hebben deze schilderijen onze tijd niet gehaald, maar we weten hoe ze eruit moeten hebben gezien.

Waan jezelf een jurylid en beoordeel zelf welke schilder je als winnaar uit de bus zou laten komen. Geniet ook vooral van de pracht van de schilderkunst van de renaissance waarvan de spreker je nog tal van voorbeelden zal laten zien.

Deelname is gratis. Aanmelden kan door een mail te sturen naar aanmelden@debibliotheekhaarlemmermeer.nl o.v.v. kunstlezing. Je ontvangt dan de link naar de lezing op Zoom.