Jeugdactiviteit

BiebBouwers Minecraft Challenge – Bouw driedimensionale zelfportretten en selfies

gratis
Lever je creatie uiterlijk 13 december in!

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de Bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: BiebBouwers, de Minecraft Challenge. In deze zestiende challenge mag je je eigen selfie bouwen, die je van alle kanten kunt bekijken!

BiebBouwers Minecraft Challenge – Bouw driedimensionale zelfportretten en selfies

Ga eens voor de spiegel staan, bekijk jezelf eens goed van voor, opzij en van achteren. Maak een foto van jezelf en bouw jezelf in 3D na in Minecraft. Je mag zelf bepalen of je alleen je gezicht of je hele lichaam nabouwt. Denk na over hoe je wilt dat anderen je zien. Stoer, lief, grappig, als superheld of lekker zoals je bent, alles mag, want je bent leuk genoeg! Je mag zelf de plek verzinnen waar je in staat. Misschien een leuk filtertje, ga helemaal los!

In dit YouTube-filmpje en de lesbrief (PDF) vertellen we jullie er alles over!

Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar BiebBouwers@probiblio.nl. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldige prijs! Ga aan de slag en stuur jouw creatie uiterlijk 13 december op!

De jury heeft er een hele klus aan gehad het kiezen van de winnaars van de vijftiende challenge, maar is tot een eindoordeel gekomen. In Leiden werden 2 Minecraftworkshops georganiseerd rondom de challenge en dat leverde winnende inzendingen op. De 1e prijs is voor Marnix (8 jaar) en Enzo (9 jaar) uit Leiden. Zij kwamen met hun fort het dichtste bij de opdracht. De 2e prijs is voor Loek (11 jaar) uit Leiden. Hij bouwde een combinatie tussen een kasteel en aarden wallen, een beetje als Slot Loevestein. De derde prijs is voor Simon (10 jaar) uit Hilversum. Hij bedacht hoe een fort er in de toekomst uit zou zien en bouwde een ingenieus zwevend fort. De winnaars krijgen hun prijzen uitgereikt door BplusC, de bibliotheek in Leiden.