Jeugdactiviteit

BiebBouwers Minecraft Challenge – Bouw een megarobot!

gratis
Lever je bouwwerk uiterlijk 21 juni in!

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de Bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: BiebBouwers, de Minecraft Challenge. In deze dertiende challenge moet jij helpen om een megarobot te bouwen!

BiebBouwers Minecraft Challenge – Bouw een megarobot!

Kolonel van Son van de vereniging der Aardse Strijdkrachten roept de hulp van de BiebBouwers in! De aarde wordt aangevallen door buitenaardse wezens en we moeten ons verdedigen. Er is geen tijd te verliezen! De kolonel heeft een leger aan megarobots nodig en vraagt de BiebBouwers die te bouwen. De robots kunnen bestuurd worden door een piloot in de cockpit in het hoofd of op afstand vanuit een ondergrondse bunker. Probeer zoveel mogelijk technische snufjes in het lijf van de robot te verstoppen! Help je mee?

In dit YouTube-filmpje en de lesbrief (PDF) vertellen we jullie er alles over!

Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar BiebBouwers@probiblio.nl. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldige prijs! Ga aan de slag en stuur jouw robot uiterlijk 21 juni op!

Met 29 inzendingen was de challenge ‘Bouw een kasteel’ de op een na populairste BiebBouwers-challenge tot nu toe! Het was een klus, maar we zijn eruit: het kasteel van Harrie Snotter komt in Oegstgeest, de woonplaats van winnaar Abe (10 jaar). Zijn kasteel was niet alleen magisch en uitgebreid, maar zijn filmpje was ook nog eens voorzien van een prachtige soundtrack. En de rondleiding was superspannend! Ook de tweede prijs komt uit Oegstgeest en is voor Nynke (10 jaar). Abe en Nynke ontvangen hun prijzen van de Bibliotheek Bollenstreek: het Minecraft-bordspel, het boek De Ickabog van J.K. Rowling en het BiebBouwers-shirt! De derde prijs is voor Marley Verhoeve (10) uit Hillegom. Zij krijgt haar prijs per post toegestuurd.