Jeugdactiviteit

BiebBouwers Minecraft Challenge – Bouw een raket!

gratis
Lever je bouwwerk uiterlijk 26 april in!

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de Bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: BiebBouwers, de Minecraft Challenge. In deze elfde challenge moet je uitvinder Edo Musk helpen om een bijzondere raket te bouwen.

BiebBouwers Minecraft Challenge – Bouw een raket!

De eigenzinnige uitvinder Edo Musk wil helpen om in de ruimte te een bewoonbaar alternatief te vinden voor de aarde. Jouw taak is om een raket of ruimteschip te bouwen waarmee Edo meerdere jaren door de ruimte kan reizen zonder zich te vervelen. Vergeet niet dat hij natuurlijk bouwmaterialen, planten en dieren moet meenemen om een nieuwe beschaving op te bouwen wanneer hij een geschikte planeet gevonden heeft. Help je mee?

In dit YouTube-filmpje en de lesbrief (PDF) vertellen we jullie er alles over!

Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar BiebBouwers@probiblio.nl. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldige prijs! Ga aan de slag en stuur jouw raket uiterlijk 26 april op!

De winnaar van de waterhuis-challenge is Josephine (9 jaar) uit Wassenaar! Zij liet zich inspireren door de aardrijkskundeles die ze over het onderwerp had gehad. Josephine ontvangt haar prijzen van Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar: het Minecraft-bordspel, het boek Erop of eronder van Anne Pek en het BiebBouwers-shirt. De tweede prijs is voor Miray en Ali (11 jaar) uit Hoofddorp en derde prijs gaat naar Tula (10 jaar ) uit Dordrecht. Zij krijgen hun BiebBouwers-shirt per post toegestuurd.