Jeugdactiviteit

BiebBouwers Minecraft Challenge – Bouw een piramide!

gratis
Lever je bouwwerk uiterlijk 18 januari in!

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de Bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: BiebBouwers, de Minecraftchallenge. In deze achtste challenge bouwen we een piramide waarin je je nooit verveelt!

BiebBouwers Minecraft Challenge – Bouw een piramide!

Edo de architect krijgt een opdracht van een Egyptische tienerprins met heimwee. Maar wat zou een tienerprins willen in zijn piramide? Edo heeft jouw hulp nodig! Stel je voor dat je in een piramide woont vol doolhoven, lange gangen en geheime kamers (want die horen toch echt wel bij een piramide!). Een piramide als een soort pretpark waarin je je nooit verveelt, maar dan wel een piramide die een beetje van deze tijd is en aan alle eisen van een 21ste-eeuwse tiener voldoet. Hoe ziet zo’n piramide er dan van binnen uit en wat kun je er allemaal doen?

In dit YouTube-filmpje en de lesbrief (PDF) vertellen we jullie er alles over!

Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar BiebBouwers@probiblio.nl. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldige prijs! Ga aan de slag en stuur jouw piramide uiterlijk 18 januari op!

De winnaar is Mette (13 jaar) uit Den Helder, die een hilarische vuurtoren bouwde voor… Gerard Joling! Zij ontvangt van de lokale bibliotheek het Minecraft-bordspel, het boek ‘Lampje’ en het BiebBouwers-shirt! De 2e plaats is voor Arlindo (10 jaar) uit Hoofddorp en zijn vuurtoren voor Freek Vonk; de 3e plaats voor Mats (14 jaar) uit Den Helder en zijn vuurtoren voor Carry Slee. Zij ontvangen via de post het boek en BiebBouwers-shirt.