Jeugdactiviteit

BiebBouwers Minecraft Challenge – Bouw een vuurtoren!

gratis
Lever je bouwwerk uiterlijk 20 december in!

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de Bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: BiebBouwers, de Minecraftchallenge. In deze zevende challenge bouwen we een speciaal onderkomen met sfeervolle verlichting voor bekende Nederlanders: een heuse vuurtoren! Bouw je mee?

BiebBouwers Minecraft Challenge – Bouw een vuurtoren!

Jullie kennen vast het prachtige boek ‘Lampje’ van Annet Schaap. Nou, de vuurtoren uit het boek is dus verkocht aan een Bekende Nederlander. Maar we weten niet wie! Wat we wel weten, is dat de vuurtoren van Lampje en Augustus wordt gesloopt en opnieuw voor deze BN’er wordt gebouwd. Als dat maar wat wordt… Aan de BiebBouwers nu de vraag om een bijzondere vuurtoren te bouwen naar de wensen van een BN’er naar keuze. Hoe zou de vuurtoren van Enzo Knol eruitzien? Of wat dacht je van Freek Vonk?Jouw opdracht is duidelijk: maak een ontwerp voor een nieuwe vuurtoren plus wachtershuisje. Er zijn bonuspunten te verdienen als jouw toren ook een bewegend licht bovenin heeft.

In dit YouTube-filmpje en de lesbrief (PDF) vertellen we jullie er alles over!

Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar BiebBouwers@probiblio.nl. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldige prijs! Ga aan de slag en stuur jouw vuurtoren uiterlijk 20 december op!

De winnaars van de Super Chillplek challenge zijn: Casper (9 jaar) uit Haarlem, Mirthe (11 jaar) uit Breezand en Ko (11 jaar) uit Bleiswijk. Casper ontvangt uit handen van zijn bibliotheek het Minecraft-bordspel, het boek van Wouter de Jong en het BiebBouwers-shirt! Ook Mirthe en Ko ontvangen (via de post) het boek en BiebBouwers-shirt. De bekendmakingsvideo volgt binnenkort!