Jeugdactiviteit

BiebBouwers Minecraft Challenge – Bouw een raket!

gratis
Lever je bouwwerk uiterlijk 24 mei in!

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de Bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: BiebBouwers, de Minecraft Challenge. In deze twaalfde challenge moet jij helpen bij de bouw van de nieuwe Nederlandse Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus.

BiebBouwers Minecraft Challenge – Bouw een raket!

De BiebBouwers hebben een primeur, een nieuwtje van magische proporties: in Nederland komt een vestiging van Zweinstein! Het wordt de enige echte Nederlandse Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. En natuurlijk moet die school ook in een betoverd kasteel komen. Directeur van deze nieuwe hogeschool is de wereldberoemde tovenaar Harrie Snotter. Hij is niet de meest handige magicus, want wat hij ook probeert, er komt niks bruikbaars uit zijn toverstok. Hij kan dus wel wat hulp gebruiken! Helpen jullie mee om een betoverend kasteel in Minecraft te bouwen? Eentje met magische kamers, doorkijkspiegels, verdwaalgangen… Leef je uit, want alles kan als je kan toveren!

In dit YouTube-filmpje en de lesbrief (PDF) vertellen we jullie er alles over!

Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar BiebBouwers@probiblio.nl. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldige prijs! Ga aan de slag en stuur jouw kasteel uiterlijk 24 mei op!

Wat Edo Musk niet lukte, regelden deze BiebBouwers met veel fantasie en bouwplezier. De winnaar van de raket-challenge is Ewout (10 jaar) uit Tuitjenhorn! Hij ontvangt zijn prijzen van de Kopgroep Bibliotheek: het Minecraft-bordspel, het boek Hadden de Grieken al raketten? van Govert Schilling en het BiebBouwers-shirt. De tweede en derde prijs zijn voor respectievelijk Pim (11 jaar) uit Schagen en Felix (13 jaar ) uit Ilpendam. Zij krijgen hun prijs per post toegestuurd.