Jeugdactiviteit

BiebBouwers Minecraft Challenge – Bouw een bibliotheek van de toekomst!

gratis
Lever je bouwwerk uiterlijk 21 september in!

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de Bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: BiebBouwers, de Minecraftchallenge. In alweer de 4e challenge helpen we een heuse architect bij de bouw van de bibliotheek van de toekomst. Doe je mee?

BiebBouwers Minecraft Challenge – Bouw een bibliotheek van de toekomst!

Architect Demira  van Vaals is gevraagd een bibliotheek te bouwen. Niet zomaar één, maar een supermoderne. Een bibliotheek van de toekomst. En ze komt er niet helemaal uit, dus mogen jullie voor haar bedenken wat er in een bibliotheek van morgen gebeurt. Zijn er nog wel boeken, boekenkasten, balies en hoe ziet zo’n bibliotheekgebouw er eigenlijk uit?

In dit YouTube-filmpje en de lesbrief (PDF) vertellen we jullie er alles over!

Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar BiebBouwers@probiblio.nl. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldige prijs! Ga aan de slag en stuur jouw bibliotheek uiterlijk 21 september op!

Uit de 21 inzendingen van vorige maand heeft de jury het scheepswrak van Ravi en Zoë (11 en 9 jaar) uit Delft als het meest fantastisch beoordeeld. Zij bouwden een 17e-eeuws oorlogsschip zowel boven als onder water na. De winnaars ontvangen uit handen van DOK Delft het Minecraft-bordspel en BiebBouwers-shirt! De tweede derde plaats zijn voor Lars (10 jaar) uit Leiden en Rehan (9 jaar) uit Zwijndrecht. Ook zij ontvangen van ons zo’n tof BiebBouwers-shirt.