Jeugdactiviteit

BiebBouwers Minecraft Challenge – Bouw een scheepswrak!

gratis
Lever je bouwwerk uiterlijk 23 augustus in!

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de Bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: BiebBouwers, de Minecraftchallenge. In alweer de 3e challenge duiken we voor de Zuid-Hollandse kust het water in, op zoek naar 17e-eeuwse scheepswrakken. Doe je mee?

BiebBouwers Minecraft Challenge – Bouw een scheepswrak!

In 1653 vond een enorme zeeslag plaats tussen Engeland en De Republiek der Nederlanden. Voor het Zuid-Hollandse kunstplaatsje Ter Heijde zonken talloze oorlogsschepen. Bij deze challenge roepen we deelnemers op zich voor te stellen hoe zo’n 17e-eeuws scheepswrak eruitziet.

In dit YouTube-filmpje en de lesbrief (PDF) vertellen we jullie er alles over!

Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar BiebBouwers@probiblio.nl. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldige prijs! Ga aan de slag en stuur jouw boomhut uiterlijk 23 augustus op!

De meest waanzinnige boomhut uit de challenge van de vorige maand is volgens de jury gebouwd door Karel Duchatteau (12 jaar) uit Haarlem! Hij ontvangt uit handen van de lokale bibliotheek het Minecraft-bordspel en BiebBouwers-shirt. De tweede en derde plaats zijn voor Fjodor Vijftigschild (13 jaar) uit Hilversum en Barry van der Zel (9 jaar) uit Hoofddorp. Ook zij ontvangen zo’n tof BiebBouwers-shirt! Bekijk hier de bekendmakingsvideo