Jeugdactiviteit

BiebBouwers Minecraft Challenge – Bouw de bunker van de Atlantikwall

gratis
Lever je bouwwerk uiterlijk 19 oktober in!

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de Bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: BiebBouwers, de Minecraftchallenge. In alweer de 5e challenge helpen we de Biebbouwers een bunker van de Atlantikwall te bouwen. Doe je mee?

BiebBouwers Minecraft Challenge – Bouw de bunker van de Atlantikwall

Voor deze challenge gaan we terug in de tijd, naar de Tweede Wereldoorlog. We zien een verzetsstrijder die een bunker in de Zuid-Hollandse duinen fotografeert. De geallieerden willen weten hoe de bunkers er van binnen én van buiten uitzien. Ze moeten namelijk weten hoe goed de kust verdedigd wordt zodat ze kunnen bepalen waar ze de invasie het beste kunnen inzetten. Ga dus op zoek naar informatie over de bunkers en bouw er eentje na. Onderzoek ook goed wat voor obstakels er op het strand en in de zee liggen. Maar laat je niet pakken!

In dit YouTube-filmpje en de lesbrief (PDF) vertellen we jullie er alles over!

Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar BiebBouwers@probiblio.nl. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldige prijs! Ga aan de slag en stuur jouw bunker uiterlijk 19 oktober op!

Uit de 14 inzendingen van vorige maand heeft de jury de bibliotheek van Rehan (9 jaar) uit Zwijndrecht als meest futuristisch beoordeeld. Hij ontvangt uit handen van de Bibliotheek AanZet het Minecraft-bordspel en BiebBouwers-shirt! De tweede en derde plaats zijn voor Jonna (11 jaar) uit Hoofddorp en het kwartet Dana, Anouk, Jays en Zara (respectievelijk 11, 9, 7 en 5 jaar) uit Schiedam. Ook zij ontvangen via de post zo’n tof BiebBouwers-shirt.