Jeugdactiviteit

BiebBouwers Minecraft Challenge – Bouw een escaperoom

gratis
Lever je creatie uiterlijk 14 februari in!

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de Bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: BiebBouwers, de Minecraft Challenge. In deze zeventiende challenge ga je je eigen escaperoom bouwen!

BiebBouwers Minecraft Challenge – Bouw een escaperoom

De BiebBouwers houden wel van een opwindende uitdaging. Daarom gaan we een escaperoom bouwen in Minecraft. Een gebouw waaruit je in een korte tijd moet zien te ontsnappen, door allerlei puzzels op te lossen. Een wedstrijd binnen een wedstrijd dus. Doe je mee?

In dit YouTube-filmpje en de lesbrief (PDF) vertellen we jullie er alles over!

Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar BiebBouwers@probiblio.nl. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldige prijs! Ga aan de slag en stuur jouw creatie uiterlijk 14 februari op!

De ingezonden zelfportretten uit de zestiende challenge mochten er wezen. De winnaar is Yonathan (9 jaar) uit Spijkenisse. Yonathan zit in een rolstoel en dat zag je goed terug in zijn selfie. Hij vertelde over zijn leven en dat hij zichzelf erg stoer vindt. Nou, dat vinden wij natuurlijk ook! De 2e prijs is voor Tycho (10 jaar) uit Hellevoetsluis. Hij had zichzelf nagebouwd samen met zijn katten. En stuurde een foto mee, om te laten zien dat zijn selfie erg op hem leek. De 3e prijs is voor Emmie (10 jaar) uit Heiloo. Zij bouwde haar vierkante hoofd om tot een tinyhouse, een heel origineel idee!