Jeugdactiviteit

KINDERBOEKENFEEST – Het Mysterie van de Grote Mensen

Als afsluiting van de Kinderboekenweek vieren we in Het Cultuurgebouw het Kinderboekenfeest. Hier staat net als in de voorbereidende activiteiten op de scholen, het thema ‘Worden wat je wil’ centraal. De hele middag zijn er tal van activiteiten in het Cultuurgebouw. Kinderen kunnen de schrijvers die ze via het Kinderboekenweek Journaal online in de klas of op het Youtube-kanaal van de Bibliotheek H’meer hebben gezien, nu live ontmoeten. De schrijvers geven workshops over het thema ‘Worden wat je wil’. Ook zijn er workshops binnen dit thema bij Pier K te bezoeken.

KINDERBOEKENFEEST – Het Mysterie van de Grote Mensen
Programma
  • 13:15 uur: Deuren open (kijk op je kaartje voor de aanvangstijd van je workshop)
  • 13.30 uur: Start 90 min. workshops
  • 14:00 uur: Start 60 min workshops
  • 15.00-15.30 uur: PAUZE
  • 15.30-15.45 uur: Inloop voorstelling ‘Het Mysterie van de Grote Mensen’ in de Meerse
  • 15.45 uur:  Start voorstelling – ‘Het Mysterie van de Grote Mensen’

Theatervoorstelling

We sluiten het Kinderboekenfeest af met de grappige theatervoorstelling: Het Mysterie van de Grote Mensen, een spetterende show over het vreemde leven van volwassenen.

De één verzamelt voetbalplaatjes, de ander schelpen. Maar Jo (7) heeft een andere fascinatie: hij verzamelt volwassenen en stopt ze in een schoenendoos. Dag en nacht bespiedt Jo door de gaatjes van zijn schoenendoos de volwassenen. Maar Jo’s Grote Mensen zijn bepaald geen makkelijke huisdieren. Jo hoeft maar éven niet op te letten en dan ontsnapt er een volwassene uit de schoenendoos. Door ze te begluren probeert hij al hun geheimen te ontrafelen. Wat doen je ouders als jij slaapt? Waar blijven overblijfmoeders na het overblijven? En wat is de functie van ‘de snor’? Lukt het Jo de Grote Mensen in toom te houden? En wil hij zelf eigenlijk wel volwassen worden? Je ziet het in Het Mysterie van de Grote Mensen.

“Ga deze voorstelling zien, hij is geweldig”, aldus Paulien Cornelisse.

Theatercollectief

Dakzonderhuis is een uitdagend, genre-overstijgend theatercollectief waar jong en oud centraal staan. Het gezelschap bestaat uit Sara de Monchy, Jelle Hoekstra en Machiel Rodenburg.

Met een filosofische inslag dagen zij hun publiek uit na te denken over wat het betekent om op te groeien en jong te blijven.