Informatiebijeenkomst, Workshop

Online JobTalk

gratis

Wanneer je op zoek bent naar (ander) werk, dan kun je daar soms wel wat hulp bij gebruiken. JobTalk is een gratis netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden. Doe online mee en ontvang praktische tips om weer vooruit te komen.

Online JobTalk

Op dinsdag 6 april is de eerstvolgende online editie, waarin wij Lex Vonk verwelkomen. Lex Vonk is algemeen directeur van AM match, een bedrijf dat zich richt op de doelgroep uit de Participatiewet. Zij bieden hen kansen op betaald werk bij reguliere bedrijven. De belangrijkste taak van AM match is het koppelen van bedrijven aan mensen die weer willen deelnemen in het arbeidsproces.

Lex Vonk vertelt je tijdens JobTalk alles over waar hij naar kijkt in een sollicitatiegesprek. Op welke veelvoorkomende vragen kun je je bijvoorbeeld voorbereiden. Je krijgt antwoord op: ‘Hoe kun je in de huid van de werkgever kruipen? En: ‘Hoe kun je jezelf het beste online presenteren in deze coronatijd?’

Meld je aan door je naam en e-mailadres te sturen naar jobtalk@debibliotheekhaarlemmermeer.nl. Vervolgens krijg je de Zoomlink toegezonden.

Over JobTalk
JobTalk is dé inspiratieplek voor werkzoekenden. Je kunt op een laagdrempelige manier andere werkzoekenden ontmoeten, je kunt er netwerken en kennis en ervaringen delen. Er komt regelmatig een spreker, die vanuit zijn expertise of vanuit het bedrijfsleven zijn of haar kennis komt delen. Natuurlijk kun je ook een ander op weg helpen of zelf nieuwe ideeën op doen.

Je krijgt er handige tips over bijvoorbeeld netwerken, solliciteren via LinkedIn of het maken van een goed CV. Ook kun je luisteren naar ervaringen van andere deelnemers. Je leert vooral van elkaar, want als collega-werkzoekenden heb je allemaal je eigen ervaring en je sterke kanten. Het zijn inspirerende ochtenden die je bewust maken van jezelf en waar je geactiveerd wordt aan de hand van events in de regio met als doelstelling om een volgende stap te zetten in je loopbaan.