Informatiebijeenkomst, Workshop

Online JobTalk met Vizier op Scherp

gratis

Wanneer je op zoek bent naar (ander) werk, dan kun je daar soms wel wat hulp bij gebruiken. JobTalk is een gratis netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden. Tijdens deze online workshop van Vizier op Scherp – bureau voor loopbaanbegeleiding – nemen we je mee naar je ideale (werk)leven.

Online JobTalk met Vizier op Scherp

Binnen het thema ‘in 8 stappen jouw ideale (werk)leven vinden’ staan loopbaancoaches Maaike & Twan ditmaal stil bij de stappen ‘Experimenteren’ en ‘Nieuw’.

Als je weet welke baan en functie jij wilt, hoe ga je er voor zorgen dat je hem krijgt? Hoe kom je aan tafel? Hoe presenteer je jezelf? En wat zijn de do’s en don’ts? En tot slot: als je in die (nieuwe) baan bent aangekomen, wat heb je te doen om dit zo te houden?

Heb je de eerdere workshops niet gevolgd? Geen probleem. Maaike en Twan nemen het hele stappenplan nogmaals door zodat ook jij de laatst stap kunt zetten! 

Meld je aan door je naam en e-mailadres te sturen naar jobtalk@debibliotheekhaarlemmermeer.nl. Vervolgens krijg je de Zoomlink toegezonden.

Over JobTalk
JobTalk is dé inspiratieplek voor werkzoekenden. Je kunt op een laagdrempelige manier andere werkzoekenden ontmoeten, je kunt er netwerken en kennis en ervaringen delen. Er komt regelmatig een spreker, die vanuit zijn expertise of vanuit het bedrijfsleven zijn of haar kennis komt delen. Natuurlijk kun je ook een ander op weg helpen of zelf nieuwe ideeën op doen.

Je krijgt er handige tips over bijvoorbeeld netwerken, solliciteren via LinkedIn of het maken van een goed CV. Ook kun je luisteren naar ervaringen van andere deelnemers. Je leert vooral van elkaar, want als collega-werkzoekenden heb je allemaal je eigen ervaring en je sterke kanten. Het zijn inspirerende ochtenden die je bewust maken van jezelf en waar je geactiveerd wordt aan de hand van events in de regio met als doelstelling om een volgende stap te zetten in je loopbaan.