ok, prima!
Expositie

Expositie Toen Haarlemmermeer: De Vereniging

gratis

In de bibliotheek Centrale is een kleine expositie te zien rond het thema ‘Verenigd in Haarlemmermeer’.

Expositie Toen Haarlemmermeer: De Vereniging

In de vitrines van de bibliotheek zijn materialen afkomstig uit het verenigingsleven binnen de Haarlemmermeer tentoongesteld.

Oranjeverenigingen

Naast een vaantje van de Oranjevereniging Beatrix in Nieuw-Vennep is er ook een diploma van de oranjevereniging Hoofddorp voor deelname aan de gecostumeerde optocht.
Tevens zijn er diverse trofeeën van klaverjastoernooien uit de periode 1956-1978.

Motorclub

Minder bekend is misschien de motorclub Haarlemmermeer, die in 1948 officieel erkend is door de KNMV. Het bijbehorende officiële document is te vinden in een van de vitrines.
Ook te bewonderen is de zilveren lauwerkrans uit 1951 voor het eerste clubteam van de motorclub.

Meisjesvereniging

Op het beeldscherm wordt een doorlopende dia-presentatie vertoond van beelden uit het gemeentearchief met o.a.:
Muziek- en zangverenigingen (Eensgezind, Excelsior en V.O.O.A.), diverse sportverenigingen, de knapenvereniging Timotheus uit Nieuw-Vennep en de meisjesvereniging uit Abbenes.

Alle tentoongestelde materialen zijn weer afkomstig van de stichting Meer-Historie en het Haarlemmermeermuseum De Cruquius.