Lezing

Gezond ademhalen volgens de Buteyko – methode

gratis

Last van astma, allergie, snurken, slaapapneu, verstopte neus, slecht slapen, vermoeidheid, bedplassen of hyperventilatieklachten? Dan kan de lezing zeker interessant zijn voor jou, je partner of je kind. Tijdens deze lezing wordt uitgelegd wat een gezonde ademhaling is en hoe je dit met de Buteyko-ademtherapie kunt bereiken.

Gezond ademhalen volgens de Buteyko – methode

Het belang van goed ademen
Ademhalingsproblemen worden nog vaak gezien als een symptoom of gevolg van een ziekte. Maar Oekraïense longarts Buteyko keek daar anders naar. Hij was naast arts ook wetenschapper. Hij ontdekte dat een verkeerde ademhaling vaak de oorzaak is van ziekte en aandoeningen. Op basis van wetenschappelijk onderzoek heeft hij een ademtherapie ontwikkeld. Die bestaat in de kern uit ademhalingsoefeningen. Maar de Buteyko-methode zegt ook iets over voeding, slapen, praten en sport in relatie tot de ademhaling.

Cursus
Lisa Suurland geeft in Hoofddorp cursussen in de Buteyko-methode. Ze vertelt wat de cursus inhoudt en wat je ervan mag verwachten. Deze onderwerpen komen kort ter sprake. En natuurlijk is er ruimte voor vragen.

De toegang is gratis, maar wel graag van te voren aanmelden via e-mail of telefoon.