Haarlemmermeer

De Bibliotheek Haarlemmermeer stimuleert jonge studenten een kijkje achter de schermen te nemen. Hierbij wordt de mogelijkheid aangeboden voor het lopen van stages. Omdat de Bibliotheek Haarlemmermeer regelmatig stageaanvragen ontvangt is hieronder de belangrijkste informatie op een rijtje gezet voor het aanvragen van een stage.

Wij zijn op dit moment op zoek naar een Stagiair(e)s Marketing & Communicatie.

Maatschappelijke stages

De maatschappelijke stage heeft als doel de stagiaire een indruk te geven hoe het is om te werken in een non-profit organisatie. Het aantal uren is hier van belang. De opdracht beperkt zich meestal tot het leveren van een bijdrage aan de organisatie. Een maatschappelijke stage kan doorlopen worden in de Front Office, Back Office of een combinatie hiervan.

Taalstages

Gezien het doel van deze stage (het in praktijk brengen van de kennis van de Nederlandse taal) is deze stage niet geschikt voor de Bibliotheek Haarlemmermeer.

Stage voor de bibliotheekopleiding

Ook voor de bibliotheekopleiding is een stageperiode vereist. De Bibliotheek Haarlemmermeer verleent hier graag haar medewerking aan.

Stage voor MBO of HBO opleiding

Voor verschillende MBO en HBO richtingen is een stage vereist. Ook hieraan wil de Bibliotheek Haarlemmermeer graag haar medewerking verlenen. De Bibliotheek Haarlemmermeer heeft voortdurend interessante en uitdagende opdrachten voor zowel een MBO als HBO stage.

Algemene richtlijnen

• De stageaanvragen lopen via de afdeling Personeelszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Aanvragen dienen minimaal 2 weken, voordat de leerling het op school moet bevestigen, binnen te zijn. De aanvraag dient ondersteund te worden door een duidelijke motivatiebrief.
  • Indien de stageopdracht vanuit school komt is het van belang dat de opdracht duidelijk omschreven is.
  • Voordat de stageaanvraag wordt gehonoreerd zal er een kort gesprek (eventueel telefonisch) met de stagiaire plaatsvinden. De bedoeling van dit gesprek is om na te gaan of de stagiaire past binnen de stageopdracht.
  • De Bibliotheek Haarlemmermeer bepaalt in welke vestiging de stageopdracht zal worden uitgevoerd. De stagiaire mag wel een voorkeur aangeven.
  • Het maximaal aantal stagiaires per week voor de gehele organisatie is vastgesteld op 2.
  • Een stagevergoeding is bespreekbaar voor de stages voor de bibliotheekopleiding als ook voor de MBO/HBO stages. De vergoeding is afhankelijk van de duur en het doel van de stage. In het oriënterende gesprek zal de stagevergoeding besproken worden.

Voor de start van de stage tekent de stagiaire een overeenkomst met de Bibliotheek Haarlemmermeer waarin de volgende punten zijn vastgelegd:

• inhoud stage
  • naam stagebegeleider in de organisatie
  • duur stage (begin- en einddatum)
  • aantal uren (inclusief begin- en eindtijd per dag)
  • evaluatiemoment en de manier waarop er geëvalueerd wordt
  • een geheimhoudingsverklaring